Ældre og den digitale udfordring
- Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelser i ældre- og demensomsorgen.
- Varighed: 17:32 min
- Underviser: Forebyggelseskonsulent, sygeplejerske, master i læreprocesser og formand for SUFO – landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende hjemmebesøg, Anne Dorthe Prisak
I webinaret Ældre og den digitale udfordring hører du, hvordan formand for SUFO – Landsforeningen for forebyggende Hjemmebesøg, Anne Dorthe Prisak, opdeler gruppen af ældre borgere i fire kategorier, hvor der er 1. den digitale superbruger, 2. Borgeren som har brug for lidt hjælp, 3. Borgeren som slet ikke er digital og 4. borgeren som er i overgang fra digital til ikke digital. Gennem en konkret case får du viden om, hvad den digitale udvikling kan gøre ved ældre og hvilke konsekvenser det kan have for borgeren i relation til sundhed, trivsel og identitetsfølelsen. I webinaret stiller Anne Dorthe relevante spørgsmål, som er rettet mod både det politiske niveau, kommunerne, sundheds- og omsorgsprofessionelle, til civilsamfundet og til pårørende om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe ældre borgere, som oplever begrænsninger på grund af den digitale udvikling. Webinaret afsluttes med spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.
Webinaret indeholder punkterne:
- Intro
- Forskellige grupper af digitale ældre
- Hvad gør de digitale udfordringer ved de ældre (ud fra case)?
- Hvordan kan vi hjælpe den ældre, der er digitalt udfordret?
- Spørgsmål til refleksion
- Litteraturliste
Når du har set webinaret Ældre og den digitale udfordring har du viden om, hvordan formand for SUFO – Landsforeningen for forebyggende Hjemmebesøg, Anne Dorthe Prisak, opdeler gruppen af ældre borgere i fire kategorier, hvor der er 1. den digitale superbruger, 2. Borgeren som har brug for lidt hjælp, 3. Borgeren som slet ikke er digital og 4. borgeren som er i overgang fra digital til ikke digital.
Efter webinaret har du indsigt i, hvad den digitale udvikling kan gøre ved ældre og hvilke konsekvenser det kan have for borgeren i relation til sundhed, trivsel og identitetsfølelsen. Efter webinaret har du hørt Anne Dorthes relevante spørgsmål, som er rettet mod både det politiske niveau, kommunerne, sundheds- og omsorgsprofessionelle, til civilsamfundet og til pårørende om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe ældre borgere, som oplever begrænsninger på grund af den digitale udvikling. Som afslutning på webinaret, kan du anvende Spørgsmål til refleksion til individuel eller grupperefleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.