Blog

Forebyggelse af omsorgstræthed – del 1

24. januar 2024

Som medarbejder i ældre- og demensomsorgen indgår man i tæt relation med de mennesker, der har behov for hjælp. Det stiller store krav til den enkelte medarbejder at kunne rumme både glæde, bekymringer, sygdom, sorg, uventede og indimellem uforståelige reaktioner hos de mennesker man skal hjælpe. I den sammenhæng er det væsentligt, at medarbejderne har mulighed for at dele og opøve sprog for, hvilken påvirkning det har på sin egen trivsel. En ramme og kultur for åbenhed og fællesskab om disse påvirkninger kan være med til at forebygge mental slitage. Ved mental slitage er der flere faresignaler, som kan komme til udtryk og medarbejderen er i risiko for at tilstanden fører til omsorgstræthed.

I webinaret Forebyggelse af omsorgstræthed – del 1, indfører psykolog Tinna Winther Olesen til begrebet omsorgstræthed, hvorefter hun beskriver de symptomer og faresignaler, der kan komme til udtryk hos medarbejdere i hjælpefag. I webinaret kommer hun med eksempler på hvilke forhold, der særligt påvirker og belaster medarbejdere i hjælpefag. Tinna Winther Olesen udfolder, hvordan vi i løbet af en arbejdsdag ’smittes’ af mange forskellige følelsesmæssige tilstande – både positive og negative. I slutningen af webinaret udfolder hun medarbejderes behov for balance mellem omsorgen man giver og modtager som en forudsætning for, at man ikke ’brænder ud’ i hjælpearbejde.

Webinaret Forebyggelse af omsorgstræthed – del 1 kan med fordel ses i sammenhæng med andre webinarer under temaet Arbejdsmiljø og samarbejde og på lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti©

Er din arbejdsplads +medlem af lærings- og refleksionsplatformen Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet Arbejdsmiljø og samarbejde og kan med fordel ses i sammenhæng med andre webinarer under samme tema.

Som privatperson kan du købe adgang til webinaret HER

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP