Magtanvendelse i demensomsorgen
I Webinaret Magtanvendelse i demensomsorgen introduceres til den nye lovgivning ang. ”Magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne” i Servicelovens Kapitel 24.
Webinaret indeholder et interview med Centerleder af Skovgaarden i Hadsund, Dorthe Lynge Isaksen, som bidrager med sine overvejelser om de nye magtanvendelsesregler. I interviewet kommer Dorthe med eksempler på situationer, der vedrører Servicelovens §124c Afværgehjælp, § 136 c Kortvarigt fastholdelse i personlig hygiejne situationer og § 124 b Fysisk guidning.
Webinaret lægger op til vedvarende faglige overvejelser, som skal sikre personen med demens’ rettigheder, men forholder sig også til særlige situationer, hvor vurderingen er endt med anvendelse af magt. Webinaret stiller spørgsmål til refleksion, som er rettet mod både pårørende, medarbejdere og ledere i ældre- og demensomsorgen.
Webinaret indeholder punkterne:
- Ny lovgivning pr. 01.01.2020
- Interview med Centerleder Dorthe Lynge Isaksen
- Serviceloven § 124c Afværgehjælp
- Serviceloven § 136 c Kortvarigt fastholdelse i personlig hygiejne situationer
- Servicelovens § 124 b Fysisk guidning
- Refleksion over betydning af ny lovgivning
- Spørgsmål til refleksion
- Litteraturliste
Efter webinaret har du større viden om de nye magtanvendelsesregler og hvilke særlige betingelser de kan anvendes under. Du kender til ledelsesmæssige og faglige overvejelser, som følger med de nye magtanvendelsesregler. Når du har set webinaret, kan du facilitere og indgå i faglige drøftelser, som sikrer at omsorgen til personen med demens gives på baggrund af kvalificerede faglige vurderinger.
Webinaret skaber grundlag for refleksion og dialog mellem de mennesker, som omgiver personer med demens i hverdagen.
Du har som deltager i webinaret mulighed for at blive medlem af den lukkede facebookgruppe, Webinar Resopti, hvor spørgsmål, kommentarer og forslag kan deles til gavn for alle.
-
Magtanvendelse i demensomsorgen