KRAP og ressourcefokus
• Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelse i ældre- og demensomsorgen og på bosteder
• Varighed: 17:26 min
• Underviser: Peter Bilgrav, partner, VISO-specialist og aut. psykolog i PsykologCenteret. Eneudbyder af de evidensbaserede KRAP metoder. www.krap.com
I webinaret KRAP og ressourcefokus hører du Peter Bilgrav, der er partner og aut. psykolog i PsykologCenteret undervise om ressourcefokus som begreb. Han introducerer til vigtigheden af, at medarbejdere hjælper hinanden og borgeren med at få øje på de ressourcer vedkommende har og fokuserer på at understøtte og styrke disse. Peter beskriver, at en ressource kan være et karaktertræk, en egenskab, noget man kan lide at lave, noget man er god til eller en adfærd eller social færdighed. Ved at fokusere på ressourcer kan medarbejdere med små skridt understøtte træning og øvelse i at udvikle eller vedligeholde færdigheder hos vedkommende. I webinaret introduceres du til Søjlemodellen og skemaet med Ressourceblomsten, der kan anvendes i udviklingsarbejde og fastholde blik og bevidsthed om borgerens ressourcer. Du får indsigt i, hvilke forudsætninger der skal til for at ressourcer kan komme til udtryk. Webinaret afsluttes med Spørgsmål til refleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.
Webinaret indeholder punkterne:
• Ressourcefokus
• Udvikling og forandring
• Forudsætning for ressourceudnyttelse
• Betydning af italesættelse
• Spørgsmål til refleksion
• Litteraturliste
Når du har set webinaret KRAP og ressourcefokus har du hørt Peter Bilgrav, der er partner og aut. psykolog i PsykologCenteret undervise om ressourcefokus som begreb. Du kender til vigtigheden af, at medarbejdere hjælper hinanden og borgeren med at få øje på de ressourcer vedkommende har og fokuserer på at understøtte og styrke disse. Efter webinaret har du hørt Peter beskrive, at en ressource kan være et karaktertræk, en egenskab, noget man kan lide at lave, noget man er god til eller en adfærd eller social færdighed. Du ved, at ved fokus på ressourcer kan medarbejdere med små skridt understøtte træning og øvelse i at udvikle eller vedligeholde færdigheder hos vedkommende. Efter webinaret kender du til Søjlemodellen og skemaet med Ressourceblomsten, der kan anvendes i udviklingsarbejde og fastholde blik og bevidsthed om borgerens ressourcer. Du har fået indsigt i, hvilke forudsætninger der skal til for at ressourcer kan komme til udtryk. Webinaret afsluttes med Spørgsmål til refleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.
-
Hjulet