Blufærdighed i ældreplejen

0 student

• Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelser i ældre- og demensomsorgen.
• Varighed: 17:49 min
• Underviser: Maria Pedersen, sygeplejerske, supervisor og master i sexologi. Forfatter til bogen ”Seksuel sundhed og omsorg”. www.hverdagssexologi.dk

I webinaret Blufærdighed i ældreplejen indleder sygeplejerske, supervisor og master i sexologi, Maria Pedersen med udgangspunkt og definitioner i en bio-psyko-social forståelse af seksualitet. Hun udfolder hvordan ældre fx kan opleve et grænseoverskridende, når deres krop bliver ’en andens arbejdsområde’. Maria beskriver, hvordan det i familier er det meget forskelligt, hvordan det opleves naturligt med nøgenhed og seksualitet og derfor kan pårørende også opleve blufærdighed ved fx at blive involveret i afklædning og dele af plejen. I webinaret hører du, at også medarbejdere kan opleve det grænseoverskridende at forholde sig til et andet menneskes krop og det kan være helt nyt at tale om fx homoseksualitet og seksuelle hjælpemidler med personer der er meget ældre end sig selv. Du får indblik i, hvordan Maria anbefaler TIFT-modellen som et værktøj i den sexologiske samtale, hvor T = tilladelse, I = information, F = Forslag og T = terapi. Modellen kan hjælpe til at holde samtalen professionelt og som træning i at undgå tilbageholdenhed i samtalen for alle parter.
I webinaret afslutter Maria Pedersen med at oplyse om, at indimellem oplever nogle medarbejdere fysiske eller verbale krænkelser, når de er på arbejde. Her er det en særlig ledelsesopgave at skabe rum for åbenhed om disse episoder, så man ikke står alene med oplevelsen. Webinaret afsluttes med Spørgsmål til refleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.

Webinaret indeholder punkterne:
• Udgangspunkt og definitioner og case
• Blufærdighed hos:
• Den ældre
• Hos pårørende
• Hos medarbejdere
• Når medarbejdere oplever krænkelser
• Spørgsmål til refleksion
• Litteraturliste

Når du har set webinaret Blufærdighed i ældreplejen har du hørt sygeplejerske, supervisor og master i sexologi, Maria Pedersen præsentere definitioner i en bio-psyko-social forståelse af seksualitet. Du ved mere om, hvordan ældre fx kan opleve et grænseoverskridende, når deres krop bliver ’en andens arbejdsområde’.
Efter du har set webinaret kender du til, hvordan det i familier er det meget forskelligt, hvordan det opleves naturligt med nøgenhed og seksualitet og hvorfor pårørende også kan opleve blufærdighed ved fx at blive involveret i afklædning og dele af plejen. Du har hørt, at også medarbejdere kan opleve det grænseoverskridende at forholde sig til et andet menneskes krop og det kan være helt nyt at tale om fx homoseksualitet og seksuelle hjælpemidler med personer der er meget ældre end sig selv. Når du har set webinaret har du viden om, hvordan Maria anbefaler TIFT-modellen som et værktøj i den sexologiske samtale, hvor T = tilladelse, I = information, F = Forslag og T = terapi. Modellen kan hjælpe til at holde samtalen professionelt og som træning i at undgå tilbageholdenhed i samtalen for alle parter.
I slutningen af webinaret har du hørt Maria afslutte Maria Pedersen med at oplyse om, at indimellem oplever nogle medarbejdere fysiske eller verbale krænkelser, når de er på arbejde og, at det er en særlig ledelsesopgave at skabe rum for åbenhed om disse episoder, så man ikke står alene med oplevelsen. Webinaret afsluttes med Spørgsmål til refleksion og du kan bruge litteraturlisten som inspiration til at søge yderligere viden.

Instructor

99 DKK

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP