Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS) – et borgerperspektiv
- Målgruppe: Webinarets målgruppe er medarbejdere og ledelser i ældre- og demensomsorgen.
- Varighed: 9:00 min
- Underviser: Henrik Nonbo og Tina Risager
I webinaret Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS) – et borgerperspektiv, får du Henrik Nonbos fortælling om, hvordan det er at leve med ALS. Du får viden om hvor længe han har levet med sygdommen og hvordan den startede. I webinaret får du indblik i hvilken hjælp Henrik modtager og hvilke overvejelser han har, hvis sygdommen udvikler sig med demenssymptomer.
I webinaret fortæller Henrik om, hvordan han blandt andet får hjælp til personlig pleje, sondeernæring og respiratorisk støtte. Henrik beskriver, hvad han ser som de vigtigste egenskaber hos en hjælper og hvordan han ønsker balancen mellem nærhed og afstand. Henrik fortæller, hvordan han har sikret sig at formidle sine ønsker for fremtidig pleje og behandling. Webinaret afsluttes med en række spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.
Webinaret indeholder punkterne:
- Introduktion
- Præsentation af Henrik Nonbo
- Sygdommens varighed og begyndende symptomer
- Hvilken hjælp modtages i dag?
- Overvejelser i relation til risiko for demenssymptomer
- Refleksion over livskvalitet
- Beskrivelse af sondeernæring og respiratorisk støtte
- Tanker om fremtiden
- Spørgsmål til refleksion
- Litteraturliste
Når du har set webinaret Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS) – et borgerperspektiv har du indblik i, hvordan Henrik Nonbo oplever at leve med ALS. Efter webinaret ved du, hvor længe han har levet med ALS, hvilke symptomer han fik i starten og hvilke, der senere er kommet til. Når du har set webinaret, kender du til Henriks overvejelser om risikoen for at udvikle demenssymptomer. Du kender til Henriks ønske for nærhed og afstand til hjælperne og hvad han beskriver som de vigtigste egenskaber hos en hjælper. Efter webinaret har du viden om behovet for sondeernæring, respiratorisk støtte og Henriks overvejelser for hjælp i fremtiden. Når du har set webinaret, kan du anvende spørgsmål til refleksion individuelt eller i gruppe og du kan anvende litteraturlisten til at søge yderligere viden.