Blog

Hvad er neuropædagogik?

28. september 2022

Neuropædagogik ses ofte beskrevet som ”anvendt neuropsykologi”. I neuropsykologien får man viden om hjerneprocesser og hvilken betydning det får, når områder i hjernen beskadiges, eksempelvis ved udvikling af demens. Når viden om dette omsættes til en pædagogisk praksis, kaldes det for neuropædagogik.

Lektor, sygeplejerske og psykolog Mette Wraagaard Ingstrup beskriver i sin bog: Omsorg for mennesker med demens i et neuropædagogisk perspektiv, hvordan neuropædagogik indeholder både den sundhedsfaglige og den pædagogfaglige tilgang i mødet med mennesker med demens.

Neuropædagogikken henter sin viden i både biologien, psykologien, sociologien og filosofien og praktiseres med afsæt heri. Mette udfolder i Webinaret Hvad er neuropædagogik?, hvordan den neuropædagogiske tilgang indebærer en systemisk, en narrativ og en anerkendende praksis. Heri ligger indsigt og forståelse for samspillet mellem hjerne, krop og omverden hos personen med demens.

På samme tid fordrer det omsorgsgivernes evne til at se bag om personens reaktioner og adfærd. Ved at træne disse tilgange kan omsorgspersoner møde personer med demens med en større forståelse og justere egen praksis, så begge parter i relationen opnår en højere grad af nærvær og trivsel.

Se webinaret HER

Er du +medlem af Webinar Resopti© finder du webinaret under temaet: Neuropædagogik.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP