Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 3 – (fælles indsatser)

0 student

I webinaret Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 3 gennemgår vi seks områder, som indeholder tilgange og pædagogiske metoder, som kan modvirke Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens (BPSD).

Når der observeres BPSD hos en person, er det vigtigt at lede efter årsagerne til, at de er opstået. Når årsagerne er fundet, så kan vi forsøge at nedbringe eller helt fjerne årsagen – og dermed reduceres symptomerne også.

Udover dette er det væsentligt i fællesskab at vælge, hvilken tilgang og hvilke konkrete metoder der kan bruges for at skabe trivsel og velvære hos personen med demens. For nogle kan det være fysiske aktiviteter, for andre musik og sang mv. Nogle har brug for at øge aktivitetsniveauet og andre har behov for at minimere stimuli.

Dette webinar præsenterer seks områder, som pårørende og medarbejdere i ældre- og demensomsorgen kan overveje som mulige tiltag og metoder. Pårørendes viden om personens præferencer og livshistorie vil ofte have stor betydning for muligheden for at vælge bedst muligt. Webinaret fremhæver vigtigheden af, at alle i en medarbejdergruppe følger de aftaler, der bliver lavet, så personen med demens kan opleve sig tryg.

Webinaret indeholder punkterne:

  • Kort opsamling fra webinar 1 + 2
  • BPSD møder
  • Valg af fælles indsatser
  • 6 forslag til tilgange og metoder:
    1. Fysisk aktivitet
    2. Kommunikation
    3. Sansestimulation
    4. Reminiscens
    5. Low Arousal pædagogik
    6. Hjælpemidler
  • Spørgsmål til refleksion
  • Litteratur

Efter webinaret Adfærdsmæssige og psykiske symptomer ved demens 3 har du større viden om pædagogiske tilgange og metoder du kan vælge for at nedbringe BPSD og fremme trivsel og velvære hos personen med demens.

Du ved mere om, hvorfor det er vigtigt at vælge personcentrerede indsatser og metoder – altså målrettet den enkelte person med BPSD. Webinaret argumenterer for et tæt samarbejde mellem pårørende og medarbejdere, så valget af indsatser kan træffes på det dybeste kendskab til personen og bedste vidensgrundlag.

Webinaret giver spørgsmål til refleksion – både til pårørende og til medarbejdere og skaber grundlag for refleksion og dialog mellem de mennesker, som omgiver personer med demens i hverdagen.

Du har som deltager i webinaret mulighed for at blive medlem af den lukkede facebookgruppe, Webinar Resopti, hvor spørgsmål, kommentarer og forslag kan deles til gavn for alle.

Instructor

99 DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Info


+45 60 55 13 27
Resopti@resopti.dk
CVR: 33735049

Modtag nyhedsbrev


Webbureau ITTP