ACP-samtalen

ACP-samtalen

0 student

I webinaret ACP-samtalen introducerer udviklingssygeplejerske, Heidi Krohn Didriksen fra hospice Søholm til ACP-samtalens formål. Derefter gennemgår hun ACP-samtalens indholdselementer, som omhandler en række konkrete og væsentlige informationer, der gives af personen i det palliative forløb og/eller af pårørende. Webinaret henviser til Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for den palliative indsats (2017), som opfordrer til, at der implementeres en fast systematik for samtaler i den palliative indsats – også på det basale niveau, på plejecentre og i hjemmeplejen.

Heidi Krohn Didriksen giver bud på hvem, der bør facilitere ACP-samtalen og hvordan den kan implementeres som en fast systematik i en organisation.

Webinaret indeholder spørgsmål til refleksion og en litteraturliste.

Webinaret indeholder punkterne:

 • Præsentation af Heidi Krohn Didriksen
  • ACP-samtalens formål og indhold
  • Relation mellem patient og pårørende – kærlighedens skjold
  • Hvem faciliterer samtalen?
  • Implementering som systematisk samtale
  • Spørgsmål til refleksion
  • Litteraturliste 

 

Når du har set webinaret ACP-samtalen ved du, at ACP-samtalen er en livssamtale, som omhandler spørgsmål og ønsker for den sidste levetid. Du kender til ACP-samtalens formål og indhold og du er indført i udviklingssygeplejerske, Heidi Krohn Didriksens bud på, hvordan samtalen bør faciliteres og implementeres i det basale pleje-niveau på plejecentre og i hjemmeplejeområder. Efter webinaret om ACP-samtalen, er du klædt på til refleksion med medarbejdere, ledere og pårørende om centrale spørgsmål i den palliative indsats og du har kendskab til Sundhedsstyrelsens Anbefalinger for den palliative indsats.

Du har som deltager i webinaret mulighed for at blive medlem af den lukkede facebookgruppe, Webinar Resopti, hvor spørgsmål, kommentarer og forslag kan deles til gavn for alle.

Underviser

User Avatar Tina Risager

99 kr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *